“Düzce Belediye Başkanı üçün birini alır!”

“Düzce Belediye Başkanı üçün birini alır!” “Düzce Belediye Başkanı üçün birini alır!”
A- A+

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün “Bolu Dağı değil, Düzce Dağı” anlamsız çıkışıyla başlayan, ardından Düzce’den Abant’a alternatif yol yapımı ile devam eden ve son olarak Özlü’nün Yedigöller’deki yedi gölün beşinin Düzce’ye ait olduğu açıklamasıyla had safhaya çıkan Düzceli AK Partili siyasilerin Bolu karşısındaki psikolojik ezikliklerinin çeneye vurma durumlarını değerlendiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sert açıklamalarda bulundu.

“Abant’a yol açmak için ağaç katliamı yapılıyor” 

İlk olarak Düzce’den Abant’a açılmakta olan alternatif yolu değerlendiren Özcan; “Beni çok rahatsız eden bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Abant yoluna gittim. Bir tepki veren olacak mı diye bir ay boyunca sustum. Şimdi bu Samandere Şelalelerinin olduğu yerden zaten Abant’ın yakınına bağlanan bir yol var. Bu yayla yolu. Mesafe de oldukça uzak. Beyköy’e bağlanıyor. Düzce Belediye Başkanı durup dururken bir açıklama yaptı. Abant’a Düzce’den yolu bağlayacağız. Sonra 2 gün önce baktım ben gitmeden; Düzce’nin iki Milletvekili, Düzce Valisi, Düzce İl Genel Meclisi Başkanı ve Üyeleri, Düzce Belediye Başkanı hep birlikte yol çalışmalarını yerinde görmek için oraya gelmişler. Orayı arkadaşlarımla birlikte karış karış dolaştık. Şimdi burada amaç o yolu düzeltmek değil. Amaç o yolu genişletip açmak. Beyköy tarafında da çok sayıda ağaç kesilmiş. Yolda zaten ciddi göçmeler falan olmuş. Yani buradan mevcut Abant yoluna alternatif olarak bir yol yapılmaya çalışılıyor. Benim buradaki kaygım şu; Bolu’ya yaklaştıkça yol çok daralıyor ve açmak için şimdiden bir sürü ağaç kesilmiş, binlerce ağaç daha kesilecek. Bu birinci sıkıntı. İkinci sıkıntı ise bu yol üzerinde bizim yüzlerce esnafımız, işyerimiz var. Buradaki otel ve restoranlarda binlerce kişi çalışıyor. Buradaki esnaf ne olacak? Oradaki tesislerde çalışanlarımız işsiz kalacak” dedi.

“Yedigöller’deki 7 gölün 5’i Düzce’deymiş..!”

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün Ağustos Ayı’nda yaptığı “Yedigöller'in 5 tanesi bizim. Karayolları haritasına bakın, Düzce'de görünüyor. Bütün bunlardaki amacımız Düzce'nin turizm potansiyelini tetiklemektir” açıklamasını da değerlendiren Başkan Özcan, Yedigöller’in tamamının Mengen ilçesi sınırları içinde olduğunu söyledi.

Özcan; “Düzce Belediye Başkanı durup durup sarıyor. Sonra Yedigöller ile ilgili açıklama yapmış. Yedigöller’in tamamı mülkiyet olarak Mengen ilçemizin sınırları içerisindedir. Düzce Belediye Başkanı şimdi tutturmuş; Yedigöller’deki yedi gölün beşi Düzce’nin ikisi Bolu’nun diyor. Ya Kardeşim, tamamı Bolu’nun sınırları içerisinde kalıyor. Bir de niye bu alanlara giriyorsun? Ayrıca ikinci bir yol da buradan açılıyor. Asıl ağaç katliamı burada olacak. Ve yine kimse görmemezlikten geliyor, duymamazlıktan geliyor” diye konuştu. 

“Özlü ne zaman sıkışsa Bolu’ya çatıyor”

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün her paraya sıkıştığı dönemlerde Bolu’ya çattığını iddia eden Başkan Tanju Özcan, kardeş iki il olan Bolu ve Düzce Halklarının karşı karşıya getirilmek istendiğini belirtti.

Özlü’nün Yedigöller çıkışını değerlendiren Başkan Özcan; “Yedigöl'ün 5 tanesi nereden senin oluyor. 7 gölün 5'ini alacakmış, 3'ün 1'ini bile alamaz Bizim Bolu deyimiyle. Ne zaman sıkışsa Bolu Dağı'nın adı Düzce Dağı diyor. Oranın adı Bolu Dağı. Tamam paraya sıkıştın biliyorum. Her borçlanma döneminde bize çatıyor. Düzce halkı ile Bolu halkını karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Siz; Düzcelilerle Boluluları böyle giderse birbirine düşüreceksiniz. Biz elmanın iki yarısı gibiyiz. Düzce’de çok sayıda Bolulu yaşıyor. Bolu’da da çok sayıda Düzceli yaşıyor. Bu iki kardeş ili neden bu şekilde karşı karşıya getirelim? Düzce’de bir kısım yalaka basın bunu dedim diye de kızarlar ama haberlerinde Düzce Dağı diye bahsediyorlar. Meydan bu kadar boş değil. Bolu Dağını alacakmış. Sen nereyi alıyorsun? O iki yol da Ben görevde olduğum sürece açılamaz. Onu açtırmam. Ben de o işe kellemi koydum” ifadelerini kullandı.

Bolulu siyasilere yüklendi

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nun bu açıklamaları ve eylemleri yaparken, Düzce Milletvekillerinin, AK Parti İl Başkanının ve Düzce Valisinin arkasında durduğuna dikkat çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözlerinin sonunda Bolu’daki siyasilere yüklendi.

Hep birlikte Abant’ta açılmakta olan yol çalışması yapılan bölgeye gitmeyi teklif eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Lütfen Milletvekillerine de söyleyin bu konuya bir el atsınlar. Bu şehrin 3 tane Milletvekili var. Kardeşim niye sesiniz çıkmıyor? Kendi Partim dahil burada AK Partinin, CHP’nin ve MHP’nin İl Başkanları var. Başka partilerin var. Niye sesiniz çıkmıyor? Düzce’nin Milletvekilleri, Belediye Başkanının arkasında. Vali arkasında. Bizde? Ben tel başıma çıkıp orada kılıç sallamaya çalışıyorum. Yok mu bizim Milletvekillerimiz? Biz de hep birlikte toplanıp gitsek, ne oluyor kardeşim, hayırdır desek. Diyemez miyiz?” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler